Stekbord
Stekbordet är ett fantastiskt verktyg med förmåga att ge livsmedel krispig yta och perfekt kärna! Stekbordens prestanda är dessutom väldigt viktig för resultatet av tillagningen. Vid val av stekbord finns några saker som är extra bra att kika efter, till exempel hur tjock stekhällen är.
Stekbordets prestanda
Med ett bra stekbord kan stora mängder livsmedel tillagas snabbt. Prestandan i ett stekbord bestäms framförallt av effekten, men också stekhällens tjocklek. En tjock stekhäll bevarar värmen väl även när kalla livsmedel placeras ovanpå. Med andra ord är den tjockare stekhällen alltså inte lika känslig mot kalla livsmedel som en tunnare häll. Därför kan kött tillagas och få en fin kristalliserad yta samtidigt som kärnan behåller sin saftighet.
Stekbord med lock
Det finns också stekbord som har försetts med lock. Dessa dubbelsidiga stekbord är väldigt effektiva då de tillagar livsmedlen både ovan- och underifrån. Eftersom att marginalen mellan locket och bordet kan justeras ges möjlighet att tillaga många olika livsmedel. Den tvåsidiga restauranggrillen är framförallt intressant för restauranger som vill kunna tillaga till exempel hamburgare med väldigt precisa resultat. Vissa grillar är till och med försedda med automatisk öppning och stängning av locket vilket ger oerhört jämna resultat även för helt oerfarna användare.
Stekborden har ofta fler tillagningszoner, därmed kan kapaciteten i regel justeras efter behov.
MKE 24″
- Stekyta 60×60 cm
- 11.4 kW
- El
MKE 36″
- Stekyta 90×60 cm
- 17.1 kW
- El
MKE 48″
- Stekyta 121×60 cm
- 22.8 kW
- El
MKE 60″
- Stekyta 151×60 cm
- 28.5 kW
- El
Taylor L820 Grill
- B716 x D986 x H justerbar
- Vikt: 304 kg
- Dubbla tillagningszoner