Professionell fritös för restaurang
Våra fritöser lämpar sig för restauranger som ställer höga krav på prestanda och kvalitet. Alla våra fritöser har god oljeekonomi och är mycket användarvänliga. Professionella fritöser kan med fördel delas in i kategorierna öppna fritöser och tryckfritöser.
Öppna fritöser
På snabbmatsrestauranger är öppna fritöser vanligt förekommande och det är inte så konstigt. De är effektiva, mångsidiga och ger goda resultat. Öppna fritöser används i synnerhet när pommes frites, mozzarella sticks eller lökringar ska tillagas. Öppna fritöser har ett eller flera bad. Om fritösen behöver ha mycket hög kapacitet bör ni välja en med fler bad. Framförallt så ger fler bad också möjlighet att anpassa fritösens kapacitet efter efterfrågan.
Tryckfritöser
Tryckfritöser möjliggör snabbare tillagning vid lägre tillagningstemperatur, det innebär i sin tur att oljan inte behöver bytas lika ofta. Trycket förseglar också livsmedlens naturliga safter, vilket kan bidra till att behålla mer av livsmedlets smaker. Vid tryckfritering minskar också mängden olja som absorberas av produkten. Tryckfritösen används traditionellt sett när proteiner som kyckling eller fisk ska friteras.
Öppen fritös vs. tryckfritös
När det kommer till kritan finns det bara två typer av fritöser, öppna fritöser och tryckfritöser. I den här filmen får du lära dig mer om grundläggande skillnader mellan de olika typerna av fritöser.
Oljeekonomi
När man pratar om fritöser är det oundvikligt att också nämna oljeförbrukning. Hur mycket olja en fritös förbrukar beror främst på hur ofta oljan filtreras och hur mycket olja som får plats i badet. Flera av våra fritöser har automatisk filtrering som bara tar några minuter. Det ökar inte bara oljans livslängd utan ger också godare mat! Läs gärna mer om oljans fiender och hur du undviker dem.
El- eller gas
Fritöserna finns förberedda för antingen el- eller gasanaslutning. De flesta modeller finns i två utföranden beroende på vilken anslutning som föredras.