Grill
En restauranggrill möjliggör för restauranger att grilla inomhus. Till skillnad från stekbord är grillarna i regel försedda med ett grillgaller vilket ger de karaktäristiska grillränderna. Det finns många typer av restauranggrillar, till exempel bandgrill med värme både från ovan och undersidan. Många restauranggrillar har jämn hetta och god temperaturkontroll.
Visvardis
Elektrisk grill GE 270CAT
- 2 separata tillagningszoner
- 1 energiregulator per zon
- Exakt temperaturjustering
Visvardis
Elektrisk grill GE 370CAT
- 3 separata tillagningszoner
- 1 energiregulator per zon
- Exakt temperaturjustering
Nieco
Restauranggrill MV62C
- BroilVection®-teknik
- Automatisk matare
- Användarvänlig, programmerbar pekskärm
- Utformad för att passa mindre utrymmen
Nieco
Restauranggrill MV74
- BroilVection®-teknik
- Dubbla bälten
- Automatisk matare
- Användarvänlig, programmerbar pekskärm
Bandgrill
Bandgrillen är framtagen för att grilla stora mängder mat väldigt fort. Bandgrillen är vanlig på hamburgerrestauranger som har hög efterfrågan och vill kunna tillaga riktigt många kött per timme.
Lavastensgrill
En lavastensgrill är en grill för inomhusbruk. Lavastensgrillen är den vanligaste typen av restauranggrill och finns i många utföranden. Både el- och gasversioner är vanligt förekommande. En annan benämning på lavastensgrill är charbroiler.
Sammanfattningsvis ger både bandgrillen och lavastensgrillen de eftertraktade grillränderna, men med lite olika tillvägagångsätt.