Vår resa hittills

1980, Stockholm: Kaffe- och storköksteknikerna Janne, John, Roine och Tommy bildar Multeral. Redan från början består kunderna av större och mindre aktörer inom både privat och offentlig sektor.

1988, Stockholm: På 1980-talet har McDonalds har ett reservdelslager på Hornsgatan 88 i Stockholm, där nuvarande restaurang ligger. Multeral inleder sitt samarbete med McDonalds genom att ta över distributionen av reservdelar. Kort därefter börjar Multeral utföra service och installationer av McDonalds restaurangutrustning.

1983, Örebro: Restaurangutrustning AB bildas av Lars Löfgren. Lars motto är att ”leverera kundanpassade lösningar” och initialt bestod kunderna främst av lokala gatukök och restauranger.

1980-talet: I takt med att Restaurangutrustning utvecklade sitt erbjudande av storköksutrustning växte också kundskaran inom både offentlig och privat sektor. Örebro kommun och Sibylla blev kunder under 1980-talets andra hälft.

1990-talet: Under 1990-talet var Multeral delaktiga i en rad spännande köksinstallationer runt om i världen.

1990, Moskva: Multeral installerar köksutrustningen på Rysslands första McDonalds. Restaurangen ligger på Pushkin-torget och invigningen sker 31 januari 1990.

1990, Peking: 10 september 1990 öppnar Pizza Hut sin första restaurang i Kinas huvudstad Peking. Multeral installerar pizzaugnarna och utbildar personalen i underhåll av ugnarna.

1996, Atlanta: för att se till att all köksutrustning fungerar under OS i Atlanta behövs många servicetekniker som kan rycka in med kort varsel. Multeral bistår med servicetekniker som ansvarar för köksutrustningen på ett par restauranger.

1990-talet: I början av 1990-talet introducerade Restaurangutrustning en rad nya produkter på marknaden, som rullgrillarna för att tillaga och värma korv. Intresset var stort framförallt från bensinstationernas håll men också från varuhus som IKEA.

1993, korvmodulen: Restaurangutrustning introducerar korvmodulen som tack vare sin funktionalitet snabbt blir ett självklart inslag hos bensinstationer över hela landet.

1996, mosmaskinen: Mosmaskinen lanseras på den svenska marknaden. Plötsligt kan bensinstationer, grillar och gatukök tillverka perfekt potatismos med en knapptryckning! Mosmaskinen blir en omedelbar succé och året därpå säljs 300 stycken.

2000-talet: Multeral utökar sin verksamhet under 2000-talets början i och med att fler restauranger väljer att anlita Multeral som servicepartner. 2004 blir vi distributörer för Taylor och 2007 blir vi utsedda till Taylor Distributor of the Year i Europa.

2000-talet: Restaurangutrustning öppnar ett nytt säljkontor i Uppsala som arbetar med helhetsprojekt där unika restaurangmiljöer tas fram.

2015

Multeral Group bildas genom att Restaurangutrustning köper Multeral. Restaurangutrustning har vid det här laget lång erfarenhet av att förse restauranger med köksutrustning, och Multeral är en av de största aktörerna på servicemarknaden.

2018

Multeral Group blir svensk återförsäljare av Thermoplan kaffemaskiner.

2020

Multeral Group förvärvar Ekströms Elektroservice och därmed Ekströms unika utbytesservice.

2021

Ekströms Elektroservice blir en del av Multeral Group