Kyl- och frys
Kyl- och frys har ofta en central plats i restaurangens kök. Här förvaras ju lejonparten av alla livsmedel vilket gör att kyl- och frysskåpen öppnas och stängs för jämnan. Genom åren har tillverkare av kyl- och frysskåp utvecklat sina modeller för att de ska vara så slitstarka som möjligt. Nedan tar vi upp några punkter som kan vara bra att ha med sig inför valet av kyl- eller frysskåp till er restaurang.
Topp- eller bottenmonterad kompressor
En av de större skillnaderna mellan olika kyl- och frysskåpsmodeller är huruvida kompressorn är monterad under eller över skåpet. Båda utformningarna har nämligen sina fördelar. Bottenmonterad kompressor ger ett stabilt skåp med bekväm arbetshöjd och där det ovansidan av skåpet kan användas som hylla. Toppmonterad kompressor har istället fördelen att filtret inte behöver rengöras lika ofta eftersom det inte är lika mycket damm och smuts högre upp.
Energiklass
Det är viktigt att hålla ett öga på energiklassen vid val av professionella kyl- och frysskåp. En högre energiklass innebär stora besparingar över tid.
Volym
Avslutningsvis är givetvis kyl- och frysskåpens volym såklart viktig. Ju högre volym ju mer saker får plats!
MBF8116GR
Kylskåp med enkeldörr.
- 670 liter
- -2° till +8°C
- B730xD845xH2130 mm
MBF8114GR
Frysskåp med dubbeldörr.
- 1300 liter
- -22° till -17°C
- B1314xD845xH2130 mm
MBF8117GR
Kylskåp med dubbeldörr.
- 1300 liter
- -2° till +8°C
- B1314xD845xH2130 mm