Stekbord

Med ett bra stekbord kan stora mängder livsmedel tillagas snabbt. Prestandan i ett stekbord utgörs framförallt av effekten, men också stekhällens tjocklek. En tjock stekhäll bevarar värmen väl även när kalla livsmedel placeras ovanpå. Med andra ord är den tjockare stekhällen alltså inte lika känslig mot kalla livsmedel som en tunnare häll. Således kan livsmedel tillagas och få en fin kristalliserad yta samtidigt som kärnan behåller sin saftighet.

Taylor

C860

Taylor C860 är ett dubbelsidigt stekbord som snabbt tillagar stora mängder livsmedel med en enkel knapptryckning. Stekbordet ger exakta resultat varje gång. Stekbordet är helt automatiskt och mycket lätt att använda.

Wery

FTE 64L

Wery FTE64L är en elektrisk stekhäll med 3,9 kW effekt. Stekhällen har ett högt stänkskydd på tre sidor och uppsamlingskärl för fett. Temperaturen regleras med termostat mellan 50–300ºC. FTE64L har hög effekt och aktiv stekyta på 39×55 cm. Uppvärmning till arbetstemperatur (180°C) tar mindre än tio minuter. På stekhällen får 6 st hamburgare (150 g) plats samtidigt. Stekhällen kan användas för de flesta typer av stekning.

Wery

FTE 66L

Stekhäll Wery FTE 66L Slät

Clamshell grill - dubbelsidiga stekbord

Det finns också dubbelsidiga stekbord. De är väldigt effektiva då de tillagar livsmedlen både ovan- och underifrån. Eftersom att marginalen mellan det övre och undre stekbordet kan justeras ges möjlighet att tillaga många olika livsmedel. Den tvåsidiga restauranggrillen är framförallt intressant för restauranger som vill kunna tillaga till exempel hamburgare med väldigt precisa resultat. Vissa dubbelsidiga stekbord är till och med försedda med automatisk öppning och stängning av vilket ger oerhört jämna resultat även för helt oerfarna användare.

Stekborden har ofta fler tillagningszoner, därmed kan kapaciteten i regel justeras efter behov.