Restaurangmöbler och inredningsdesign

I början av 2000-talet breddade vi vårt erbjudande från att endast förse restauranger med köksutrustning till att rita upp hela restauranger. I samband med det växte vårt intresse för restaurangmöbler och koncept där hela atmosfären tas i beaktning. Där såddes också fröet till vad som skulle komma att bli vår avdelning Möbler & Inredningsdesign. Likt namnet antyder fokuserar avdelningen på att hjälpa restauranger med idéer, möbler, inredning och stundtals hela koncept.

Linda Pinto är designer och projektledare på Möbler & Inredning

Hur ser ett typiskt restaurangprojekt ut?

Det är väldigt olika från fall till fall. Vid vissa projekt finns i princip inga krav och vi kan arbeta med väldigt fria tyglar. Samtidigt är det inte ovanligt att en kund redan har ett färdigt arkitektförslag som vi får arbeta utefter. Då gäller det att hitta möbler och snickerier som fungerar bra i den tilltänkta miljön. Sen har vi kedjekunderna som ofta ställer höga krav på att restaurangerna ska vara väldigt lika, trots lokalernas helt olika förutsättningar. Dessutom är inte alla jobb hela koncept, vissa kunder behöver helt enkelt bolla lite idéer och få hjälp med att hitta rätt stol eller lampa till sitt café.

Har du några exempel?

När vi kontaktades av Jureskogs inför byggnationen av succérestaurangen i Mjölby fanns tydliga önskemål. De ville ha ett komplett kök och restauranginredning. Vi skickade en offert och efter en del justeringar och önskemål kunde vi åka ner och börja mäta i lokalen. Därefter började det riktigt roliga med leverans av produkter och snickerier, installation, slutbesiktning och tillägg. Sedan återstod bara premiär och att äntligen få äta ett par otroliga burgare!

En annan burgarkedja vi jobbat med är Bun Meat Bun. När de ville bygga sin fjärde hamburgerrestaurang i Jakobsberg norr om Stockholm hade de redan utvecklat ett tydligt koncept som de ville följa. Vi försåg lokalen med ett komplett kök, inredning, ljus och ljud. Vi valde att utgå ifrån befintligt koncept men gjorde platsspecifika justeringar och materialval för att uppnå rätt känsla av harmoni i lokalen. När Mado i Karlshamn kontaktade oss för att bygga en gelateria fanns inga andra förutsättningar än lokalens storlek. I egenskap av designer var det en verklig dröm att på egen hand få skapa ett medelhavsinspirerat glasscafé. Vi försåg MADO med mjukglassmaskin, skopglassdisk, kaffemaskin, etc. En utmaning där var att ingen ingång till lokalen var bredare än 90 cm. Därmed fick vi leta en stund innan vi hittade rätt produkter.

Vad erbjuder Möbler & Inredningsdesign?

Eftersom att vi både ritar, designar och levererar kök, restaurangmöbler och inredning finns det alltid en projektledare som har stenkoll på projektet och kan svara på frågor i tid och otid. Vi har egen produktion av både snickerier och rostfritt i Sverige och Europa. Det gör att vi kan ta fram unika och prisvärda lösningar med mycket låg felmarginal.

Hur ser du på framtiden?

Vi märker att det finns ett stort intresse för att både fräscha upp befintliga lokaler och göra om från grunden. Vi är lyhörda och hoppas att vi kan stärka relationerna till kunder och leverantörer. Avslutningsvis hoppas jag att avdelningen kan växa genom fler spännande samarbeten med nya kunder!

”Vill bara tacka för ett fantastiskt arbete med inredning. Det ser jättebra ut och vi är väldigt nöjda!” – Erik Thulin, Jureskogs