Grill

En restauranggrill möjliggör för restauranger att grilla inomhus. Till skillnad från stekbord är grillarna i regel försedda med ett grillgaller vilket ger de karaktäristiska grillränderna. Det finns många typer av restauranggrillar, till exempel bandgrill med värme både från ovan och undersidan. Många restauranggrillar har jämn hetta och god temperaturkontroll.

Bandgrill

Bandgrillen är framtagen för att grilla stora mängder mat väldigt fort. Bandgrillen är vanlig på hamburgerrestauranger som har hög efterfrågan och vill kunna tillaga riktigt många kött per timme.

Lavastensgrill

En lavastensgrill är en grill för inomhusbruk. Lavastensgrillen är den vanligaste typen av restauranggrill och finns i många utföranden. Både el- och gasversioner är vanligt förekommande. En annan benämning på lavastensgrill är charbroiler.

Sammanfattningsvis ger både bandgrillen och lavastensgrillen de eftertraktade grillränderna, men med lite olika tillvägagångsätt.

Nieco JF62

  • Bandgrill
  • Automatisk matning
  • BroilVection™
  • Ett 14″ eller två 7″ band

Nieco JF64

  • Bandgrill
  • Automatisk matning
  • BroilVection™
  • Ett 27″ eller två 13″ band

Nieco JF74

  • Bandgrill
  • Automatisk matning
  • BroilVection™
  • Två 13″ band

Magikitch´n 600 charbroiler

  • Charbroiler
  • 24″, 30″, 36″, 48″, 60″ eller 72″.
  • Kan fås som kolgrill