Korv - servicehandelns lönsamma och omväxlande maträtt
I dagarna, den 12 mars, firade vi Alla Korvars Dag, en dag för att hylla korvens betydelse i vår matkultur. För gatukök, bensinstationer och servicehandeln är korv en väldigt bra produkt då den tillagas snabbt och är omåttligt populär. Genom att korven kan serveras på så många olika sätt utgör den grunden i en bred meny.
Fördelar med att servera korv i din verksamhet
- Låga råvarukostnader och hög vinstmarginal – Korv är en relativt prisvärd råvara med bra marginal.
- Snabb och enkel tillagning – Med rätt utrustning kan du tillaga och servera korv snabbt och effektivt utan höga personalkostnader.
- Många serveringsalternativ – Korv kan serveras i olika sorters bröd, med mos eller varför inte som en del av en buffé?
- Det finns en korv för alla – Soja, kyckling, kalkon, lamm, fläsk och nöt. Listan över de olika korvarna kan göras lång.
Utrustning för att servera korv på ett effektivt sätt
För att snabbt kunna tillaga och servera korv behövs utrustning som gör det enklare att hantera korvservering i din verksamhet:
- Rullgrillar – framtagna för att tillaga och samtidigt exponera korven för kund. Rullgrillarna finns i många olika storlekar och med en eller flera värmezoner.
- Klämgrillar – Ska du servera korv med bröd så är ett perfekt rostat bröd minst lika viktigt som själva korven. Klämgrillen ger en krispig yta på korvbröd och panini.
- Korvvärmeri – Man ska inte underskatta en klassisk kokt korv. Ett korvvärmeri tillagar och varmhåller kokkorven.
- Mosmaskiner – En klassisk mosbricka är en populär och tidlös maträtt som alltid uppskattas. Att investera i en bra mosmaskin underlättar servering av korv med mos genom snabb och enkel portionering med perfekt resultat varje gång.
- Korvmoduler – korvmodulen är en rostfri möbel som gör det enkelt att förvara, tillaga och servera korv snabbt och hygieniskt.
Genom att investera i rätt utrustning och erbjuda en varierad korvmeny kan du öka din försäljning och ge kunderna en snabb, god och prisvärd måltid.