Öppen fritös
Med den öppna fritösen tillagar du med fördel pommes, lökringar, mozzarella sticks eller nuggets. Öppna fritöser kommer i många olika konfigurationer, allt från mindre bänkmodeller till golvmodeller med fyra bad. En fördel med att ha fler bad är att exempelvis pommes kan tillagas i det ena badet medan lökringar tillagas i det andra. Öppna fritöser brukar även gå att förse med avdelare vilket gör att ett bad delas av till två halvbad.
Tryckfritös
Genom att fritera under tryck kan man fritera en hel kyckling till ett krispigt resultat och samtidigt behålla saftighet. Anledningen till detta är att vätskan inte lämnar livsmedlet i samma utsträckning när tryck tillsätts. Tryckfritösen är väldigt populär bland snabbmatskedjor som friterar stora mängder mat och resultatet alltid behöver bli detsamma. Extra populär är tryckfritösen bland restauranger som serverar friterad kyckling.
Här är ett filmklipp som visar på skillnaderna mellan öppna fritöser och tryckfritöser: