Mjukglassmaskin

Svenskarna fullständigt älskar glass, och mjukglass är en av våra favoriter! Faktum är att vi konsumerar mer glass än nästan alla andra europeiska länder. Därför är det inte så konstigt att det ställs höga krav på mjukglassmaskinerna runt om i landet. Mjukglassmaskinens kapacitet avgörs framför allt av storleken på mixbehållaren och fryscylindern.

Taylor

736

Taylor 736 är en glassmaskin av bänkmodell som är försedd med både pump och pastörisering. Modellen är mycket populär på gelaterior och hos andra verksamheter som säljer mycket mjukglass. 736 har kapacitet att göra nästan 200 glassar per timme. Det är med andra ord den perfekta maskinen för verksamheter med stadig försäljning.

Taylor

C152

Minstingen i Taylor-familjen är en gravitationsdriven maskin som kan göra allt från vanlig mjukglass till frozen yoghurt och sorbet. Maskinen är av bänkmodell och ger en smak. C152 har trots nätta mått kapacitet att göra 102 glassar per timme. Det är med andra ord den perfekta mjukglassmaskinen för alla som vill börja sälja mjukglass.

Taylor

C606

C606 är en combomaskin med många valmöjligheter och hög kapacitet. Maskinen gör milkshakes i fyra olika smaker plus vanilj och mjukglass med fyra olika toppingar! Milkshakes görs snabbt och enkelt genom att muggen placeras i hållaren. Därefter väljer operatören smak med ett knapptryck. Maskinen blandar och fyller muggen med exakt rätt mängd. Glass serveras med hjälp av ett ergonomiskt handtag där serveringsmängden går att justera. C606 har fyra stycken behållare för topping varav två är uppvärmda och försedda med pump. De andra två är rumstempererade och försedda med lock vilket är lämligt för att förvara exempelvis strössel. Via touchdisplayen kan operatören enkelt se historik och hitta information om temperaturer och viskositet. Pastöriseringssystemet säkerställer matsäkerheten genom daglig upphettning och avkylning. Djuprengöring är endast nödvändig varannan eller var fjärde vecka. Lampor varnar när glassmix behöver adderas och maskinen försätts i standbyläge om mixen tar slut för att förhindra skador.

Varianter

Taylor

C708

C708 är en favorit bland verksamheter som fokuserar på mjukglassförsäljning och har hög efterfrågan. C708 AC är luftkyld och har kapacitet att göra 426 glassar per timme. Pastöriseringssystemet innebär att djuprengöring enbart behöver göras en gång per månad. I både auto- och standbyläge hålls mixen under fem grader. Lampor varnar när glassmix behöver adderas och maskinen försätts i standbyläge om mixen tar slut för att förhindra skador. Via touchdisplayen får operatören information om temperaturer och viskositet, och maskinen kan ställas in på olika språk.

Varianter

Vitamix

Mix´n Machine

Högpresterande blender framtagen för att blanda glass eller yoghurt. Möjlighet att programmera upp till sex olika recept för att få samma resultat varje gång. Manövreras enkelt med en hand. Automatisk avstängning och lampa som indikerar när mixen är klar.

Mixbehållare

Alla som säljer mycket mjukglass bör kika på en maskin med stor mixbehållare, därför att den större behållaren inte behöver fyllas på lika ofta. Personalen kan därmed fokusera på att servera många glassar utan avbrott. För den som vill erbjuda sina gäster olika smaker finns maskiner med dubbla mixbehållare. Dessa maskiner har ofta tre handtag där mittenhandtaget blandar de olika smakerna. Med andra ord skapas en tredje smak.

Fryscylinder

Storleken på fryscylindern anger hur mycket mjukglassmix som är redo för omedelbar servering. Det är nämligen i fryscylindern som glassmixen kyls ned till korrekt temperatur för servering. En större fryscylinder innebär alltså att fler glassar kan serveras direkt.

Pump

Pumpens funktion är att pumpa in mjukglassmix och luft från mixbehållaren till fryscylindern. Ett tryck byggs upp vilket gör att maskiner med pump kan mata ut färdig glass snabbare. Maskiner utan pump använder sig istället av gravitation för att mata ut glassen vilket då tar lite längre tid.

Självpastörisering

Med jämna mellanrum måste mjukglassmaskiner pastöriseras. Det innebär att maskinen hettas upp för att sedan kylas ner. Processen dödar alla bakterier som annars kan uppstå. En maskin med självpastörisering genomför denna process automatiskt en gång per dygn, oftast under natten.