Oavsett om du driver en bensinstation, förbutik, snabbmatskedja eller restaurang så är mjukglass en produkt som attraherar kunder i alla åldrar och kan ge en rejäl boost till din försäljning.
Mjukglass är dessutom en av de mest lönsamma produkterna du kan sälja med en mycket bra vinstmarginal. Råvarukostnaden är minimal, samtidigt som du kan ta ut ett bra pris per portion och därmed få en snabb avkastning på investeringen.
Här följer ett sammanfattat räkneexempel på kostnader och intäkter och hur snabbt du kan räkna hem en investering av en glassmaskin. Kalkylen bygger på försäljning av mjukglass med en storlek på 100 gram (vilket motsvarar en typisk sundae) och på en försäljning enbart under maj-augusti. Givetvis kan glassmaskinen vara igång året om och därmed ge ännu högre vinster.
Utgifter:
Maskinkostnad per år (leasing, årsservice, reservdelar, tillbehör):
43 190 kr / år
Råvarukostnad och materialinköp för 75 sålda glassar per dag (glassmix, bägare, strössel, sked m.m.):
55 073 kr / år
Drift (el):
2500 kr / år
Intäkter:
Mjukglass med topping:
25 kr / glass
Antal sålda glassar per säsong:
9925 st
Intäkt per säsong:
230 625 kr
Varje säsong uppgår alltså utgifterna till 100 763 kr och intäkterna till 230 625 kr, vilket ger en vinst på 129 862 kr per säsong eller 32 465 kr per månad.
Ladda gärna ner denna fil för en mer detaljerad kalkyl.
Säsongsanpassad försäljning
Självklart förknippar vi glass med sommar och sol, men mjukglass är inte bara en sommarprodukt. Med rätt marknadsföring kan du året runt locka kunder – kanske genom säsongsbetonade smaker och toppings eller kombinationer med andra produkter som milkshakes eller varma desserter.
Glassmaskiner från Taylor
Om du vill komma igång med mjukglass förtjänar du en maskin som är effektiv, tillförlitlig och enkel att hantera. Taylor har länge satt standarden i branschen med sina innovativa och pålitliga maskiner, utvecklade för att leverera konsekvent hög kvalitet med minimal arbetsinsats.
Deras mjukglassmaskiner är utformade för att vara enkla att använda, rengöra och underhålla – en avgörande faktor för effektiva arbetsflöden. Med automatiserade rengörings- och självpastöriseringssystem säkerställs optimal hygien och smidig drift, så att du kan fokusera på att servera förstklassig glass till dina kunder.
Hög kapacitet – utan långa väntetider
Taylor har ett brett utbud av maskiner med lösningar för både små och stora verksamheter. En modell som Taylor C716 kan producera upp till hela 852 portioner per timme, vilket innebär att du slipper långa köer och missnöjda kunder.
Storsäljaren C708 är en smidig bänkmodell som får plats i de flesta kök och förbutiker. Sin storlek till trots kan C708 producera hela 426 glassar per timme! Med Taylor C708 behöver du bara utföra djuprengöring en gång i månaden, tack vare det avancerade pastöriseringssystemet. Detta sparar både tid och resurser, samtidigt som det säkerställer att maskinen alltid levererar mjukglass av högsta kvalitet.
Är du ute efter en maskin med brett utbud kan du med en maskin som Taylor C606 servera både mjukglass och milkshakes i flera smaker, vilket ger dig fler intäktsmöjligheter.
Att sälja mjukglass är en enkel och lönsam affärsstrategi som verkligen kan gynna din verksamhet. Med hög vinstmarginal, ökad kundtrafik och en pålitlig maskin från Taylor har du alla förutsättningar för att lyckas.