Restaurangugn

Det finns många olika typer av ugnar på restaurangmarknaden. Bland de vanligaste finns bageriugnar, konvektionsugnar och kombiugnar. Här benar vi ut skillnaden ugnarna emellan och vilken typ av tillagning de är bäst lämpade för!

Bake off – ugn

En bakeoffugn är framtagen för att värma upp frysta bageriprodukter snarare än att laga dem från grunden. Bakeoffugnen är som en enklare version av bageriugnen. Bakeoffugnen följer bageristandard och plåtarna mäter 460×330 mm.

  • Har ingen befuktning eller ångfunktion
  • 460×330 mm

Bageriugn

Bageriugnen är försedd med befuktning vilket är en enklare version av ångfunktion. Bageriugnen är framtagen med bröd i åtanke och är extremt effektiv vid tillagning och uppvärmning av bröd. Befuktningen bidrar till att ge brödet skorpa.

  • Befuktning
  • 460×330 mm

Snabbugn

Snabbugnen är från UNOX är lika delar konvektionsugn och snabbugn. Världens första ugn av sitt slag är framtagen för att möta alla dagliga behov och samtidigt spara plats. Välj mellan bak- eller snabbläge beroende på vas som ska tillagas.

  • Varmluft
  • 460×330 mm

Konvektionsugn

En konvektionsugn är en varmluftsugn. Namnet kommer från en av de tre typerna av värmetransport, konvektion. Konvektion är när värme förflyttas genom strömningar, vilket är precis vad en varmluftsugn gör. Fläktarna flyttar värmen i strömmar vilket möjliggör att maten kan tillagas snabbare och vid lägre temperaturer. Konvektionsugnen är en sort gastronomiugn.

  • Gastronomiugn
  • Varmluft
  • 600×400 mm

Kombiugn

En kombiugn är en varmluftsugn men som också har ångfunktion. Det sägs ibland att kombiugnen är tre ugnar i en. Detta då den dels kan tillaga mat som en vanlig varmluftsugn, dels som en ångugn och slutligen med båda teknikerna samtidigt. Kombiugnen är omåttligt populär i restaurang- och storkök och är perfekt för kök som inte har plats för separata varmlufts- och ångugnar.

  • Gastronomiugn
  • Ångfunktion
  • 600×400 mm

Måttenheter

De flesta konvektions- och kombiugnar baseras på Gastronorm-systemet (GN) och storleken på galler och plåtar anges därför i exempelvis 2/1 GN. Dessa ugnar är anpassade för plåtar och galler som mäter 600×400 mm. Bakeoff- och bageriugnarna utgår istället från bageristandard vilket innebär att galler och plåtar mäter exempelvis 460×330 millimeter.

Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro ROSSELLA

  • Vikt: 57 kg
  • Antal plåtar: 4
  • Mått: 800x811x500
  • Plåtarnas storlek: 600×400
  • Utförande: GO, LED, TOUCH
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro ELENA

  • Vikt: 46 kg
  • Antal plåtar: 3
  • Mått: 800x811x425
  • Plåtarnas storlek: 600×400
  • Utförande: GO, LED, TOUCH
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro ARIANNA

  • Vikt: 39 kg
  • Antal plåtar: 4
  • Mått: 600x669x500
  • Plåtarnas storlek: 460×330
  • Utförande: GO, LED, TOUCH
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro STEFANIA

  • Vikt: 36 kg
  • Antal plåtar: 3
  • Mått: 600x669x425
  • Plåtarnas storlek: 460×330
  • Utförande: GO, LED, TOUCH
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro CAMILLA.MATIC

  • Vikt: 96 kg
  • Antal plåtar: 10
  • Mått: 800x811x952
  • Plåtarnas storlek: 600×400
  • Utförande: TOUCH, MASTER
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro VITTORIA.MATIC

  • Vikt: 72 kg
  •  Antal plåtar: 6
  • Mått: 800x811x682
  • Plåtarnas storlek: 600×400
  • Utförande: TOUCH, MASTER
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro ROSELLA.MATIC

  • Vikt: 57 kg
  •  Antal plåtar: 4
  • Mått: 800x811x502
  • Plåtarnas storlek: 600×400
  • Utförande: TOUCH, MASTER
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro ELENA.MATIC

  • Vikt: 46 kg
  •  Antal plåtar: 3
  • Mått: 800x811x427
  • Plåtarnas storlek: 600×400
  • Utförande: TOUCH, MASTER
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro ARIANNA.MATIC

  • Vikt: 39 kg
  •  Antal plåtar: 4
  • Mått: 600x669x502
  • Plåtarnas storlek: 460×330
  • Utförande: TOUCH, MASTER
Bageriugn

BAKERLUX SHOP.Pro STEFANIA.MATIC

  • Vikt: 36 kg
  •  Antal plåtar: 3
  • Mått: 600x669x427
  • Plåtarnas storlek: 460×330
  • Utförande: TOUCH, MASTER